גאווה בינלאומית

לאוניברסיטת תל אביב: פרויקט גמר ״פיסות״, ב־VR זכה להכרה בתחרות BAFTA

 

 

 

פרויקט הגמר במציאות מדומה (VR) של נעם קרוצ'י, זכה להכרה בתחרות BAFTA בקטגוריית Immersive.

 

צוות היוצרים:
בימוי והפקה: נעם קרוצ'י
אמן תלת-ממד: אור חדיר
פסקול ומוזיקה מקורית: דרור חי שימן
עיצוב סביבה (Unity): נעם קרוצ'י

 

פרויקט הגמר של נעם קרוצ'י, חוויה אינטראקטיבית במציאות מדומה (VR) באורך 15 דקות, נבחר לרשימת המועמדים הסופיים בקטגוריית ה־Immersive בתחרות הסטודנטים היוקרתית של Yugo BAFTA לשנת 2025. הפרויקט נוצר במסגרת לימודיה במסלול מדיה דיגיטלית בבית הספר לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש באוניברסיטת תל אביב, שם סיימה תואר ראשון ושני משולב בהצטיינות. זהו הנציג היחיד מישראל בתחרות השנה.

 

 

"פיסות" שוזר סיפור אישי בתוך סביבה וירטואלית. נעם ובתה רונית (בסיפור) יוצאות למסע ברחבי הקיבוץ שבו גדלה רונית. זיכרונות מהעבר צפים – בהם מותה הפתאומי של אמה של רונית בילדותה, אירוע שלא זכה לעיבוד רגשי במסגרת החיים הקיבוציים של שנות ה־60. ככל שהשתיים מתקרבות לבית הקברות, מתגלה כי רונית מעולם לא ידעה היכן קבורה אמה, והמסע הופך לחשיפה עדינה של פערים בזיכרון ובתודעה המשפחתית.

התחרות, שמנוהלת על ידי סניף BAFTA בלוס אנג'לס, מהווה במה ליצירות של יוצרים ויוצרות צעירים מרחבי העולם. היא נפתחה בעבר רק למוסדות בארה״ב, אך מאז 2017 הורחבה לבתי ספר מכל העולם, וב-2021 נוספו לראשונה קטגוריות למשחקים ולחוויות VR.

מתוך מעל 1,000 הגשות, נבחרו 9 סרטים ו־6 פרויקטים אינטראקטיביים – ביניהם "פיסות".

 

נעם קרוצ'י, בת 28, שילבה בלימודיה עיסוק בטכנולוגיה, עיצוב וחוויות משתמש. היא שימשה כעוזרת הוראה בקורסים לפיתוח VR ועבדה בערוצי חדשות ובבתי פוסט. כיום היא פונה לעשייה עצמאית כיוצרת אינטראקטיבית, עם חזון לשלב סיפור אישי וטכנולוגיה חדשנית.

טקס פרסי ה-Yugo BAFTA התקיים בלוס אנג'לס ובניו יורק.

 

 


 

 

רוצים לשמוע עוד על לימודי מדיה דיגיטלית?

מלאו את הטופס וניצור קשר

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>