הרצאת הקולוקוויום - מדמיינים מדינה: ייצוג המרחב הציוני בתערוכות בינלאומיות בשנות ה-30

מכון כהן להיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות, אונ' ת"א

19 בדצמבר 2022, 14:00

הרצאת הקולוקוויום תתקיים במקסיקו חדר 206 א

ביום שני 19.12.22 בשעה 14-16

מכון כהן להיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות, אונ' ת"א

מדמיינים מדינה: ייצוג המרחב הציוני בתערוכות בינלאומיות בשנות ה-30

במסגרת ההרצאה יציג אדר׳ עידו גינת את מחקרו על ההשתתפות הציונית בתערוכות בינלאומיות ובירידים עולמיים בתקופת המנדט.

גינת חקר את האופן בו יוצגה התנועה הציונית בתערוכות כפריזמה לבחינה של תהליך יצירת הזהות הציונית.

דרך ניתוח מנגנון התערוכות - המערך הארגוני, אמצעי התצוגה, והשימוש בקודים חזותיים שונים, גינת מבקש להראות כי מדיום התערוכות סיפק לתנועה הציוניות מרחב בו היא יכולה לפתח ולדמיין את הריבונות הלאומית היהודית בפלשתינה בתקופה שלפני מימושה של הריבונות בשנת 1948.

הניתוח מדגיש את האימוץ של פרקטיקות ייצוג קולוניאליות ששימשו את יוצרי התערוכות בניסיון ליצור משוואה בין האידיאולוגיה הציונית למושגי הקידמה המערביים, כחלק מהשאיפה הציונית לטפח תמיכה במטרותיה.

עידו גינת הוא אדריכל, אוצר וחוקר ישראלי, בוגר בצלאל, בעל תואר שני מאוניברסיטת Harvard, ונמצא בשלבי סיום של הדוקטורט במכון כהן להיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות באוניברסיטת תל אביב. עידו היה אוצר שותף של התערוכה "Land.Milk.Honey" שייצגה את ישראל בביאנלה לאדריכלות בוונציה 2021. הוא חבר סגל בשנקר ועמית הוראה בבצלאל.