הרצאה במסגרת הקולוקוויום - מי מחליט מה אותנטי\ יפה\ יוקרתי בעיר? - תיאורים סובייקטיביים למרחב הציבורי

28 באפריל 2022, 13:00

בית הספר לאדריכלות ע"ש עזריאלי שמח להזמין למפגש הקולוקוויום בסמסטר ב'.
במפגש ירצה מאסטרנט ירון ישראל
בנושא : מי מחליט מה אותנטי\ יפה\ יוקרתי בעיר? - תיאורים סובייקטיביים למרחב הציבורי

להלן תקציר ההרצאה:

במסגרת תיאור מקום יעשה לעיתים קרובות שימוש בשמות תואר סובייקטיביים כמו יוקרתי, אותנטי, יפה….

למושגים אלה יש משמעות ומאפיינים בעיני כל אדם כפרט, ההנחה עם זאת היא שישנם מאפיינים ומשמעויות תרבותיות משותפות לקבוצות אנשים שונות באוכלוסיה - יהודים, ערבים, אשכנזים, מזרחיים, גברים, נשים וכו'.

בעקבות עלייתן של הרשתות החברתיות עלתה יכולתם של אנשים מכלל האוכלוסיה להביע את דעתם לגבי חזות מקומות שונים בעיר ולגבי שינויים או חידושים שונים שעתידים להתרחש בה.

ניתוח תגובות לתכנון עתידי יכול, מצד אחד, לסייע בהבנת ההבדלים הפנומנולוגיים בהגדרת מקום כיוקרתי\ יפה\ אותנטי על ידי קבוצות שונות, ומצד שני, לאפשר בחינה של רמת התאימות בין עיצוב ותכנון מוצעים לבין ההגדרות של קבוצת האוכלוסייה המשתמשת\ מתכננת\ שולטת באותו המרחב.

כמקרה בוחן אני שוקל להציג את השיפוץ המיועד של שוק הכרמל בתל אביב, ו\או במסמך "שפת רחוב העיר העתיקה לוד" להציג מסמכים, תמונות והדמיות, את המילים המצוותות למסמכים האלה, תגובות אליהן וכן להציג רקע תיאורטי עקרוני הנוגע לניתוח פנומנולוגי, ניתוח שיח, וקונטקסט תרבותי לאוכלוסיות השונות.

יום חמישי בין השעות 13-14 בבניין קיקואין חדר 2.