Conference: (Dis) Place: New Directions in the History of Art in Israel

Annual Conference in Art History

TIAF- Tel Aviv Israeli Art Foundation

כנס:  (Dis)Place: כיוונים חדשים בתולדות האמנות בישראל

הכנס יציג מחקרים חוצי-דיסציפלינות ויציע כיוונים חדשים בחקר האמנות בישראל. במהלך יומיים גדושים בהרצאות ובמיצגי אמנות חיים נתמקד בהיבטים חברתיים, פוליטיים, מתודולוגיים ואסתטיים בחקר האמנות שנעשית מאז תחילת המאה ה- 20 ועד היום בישראל.

בכנס יעלו פרספקטיבות רעננות על נושאים כמו מקום, זהות ושייכות, ויערער על דוגמוֹת של היררכיות ועל נרטיבים מקובלים אודות תנועות אמנויות ויוצרים קאנוניים, לצד הצבת שאלות חדשות אודות מרחב, זמן ואחרות בהקשר לתרבות ואמנות בישראל. נושאים כמו לאומיות, הגירה, גלובליזציה, טרנס-תרבותיות ויחסי הדרה והכלה בשדה האמנות בישראל בעת המודרנית ובעידן הנאו ליברלי ידונו באמצעות מקרי בוחן של אמניות ואמנים ידועים, לצד דיון ביוצרים בלתי ידועים וינותחו אופני התקבלותם בשדה האמנות המקומי והבינלאומי.

על הדוברים המרכזיים נמנים תיאורטיקנים בולטים הפועלים בישראל וכן חוקרים מחוץ לארץ וכן, ביניהם פרופ' פאולה בירנבאום (אוניברסיטת סן פרנסיסקו) ופרופ' גנית אנקורי (אוניברסיטת ברנדייס). מיצגים מיוחדים לכנס יועלו על ידי האמנים אניסה אשקר ושחר מרקוס.

הכנס יתקיים בימים רביעי וחמישי, בתאריכים 18-17 במאי,  2017

באודיטוריום בנין פורטר ללימודי הסביבה, אוניברסיטת תל אביב

ויינתן בשפה האנגלית

הקהל מוזמן (אין צורך בהרשמה)