אודות הפקולטה לאמנויות

הפקולטה לאמנויות ע"ש יולנדה ודוד כץ באוניברסיטת תל אביב, מקום ייחודי בישראל ללימוד האמנויות, במסגרת פקולטה הממוקדת והמוקדשת בלעדית למחקר, להוראה ולהכשרה בתחומי האמנויות: תולדות האמנות, אדריכלות, מוזיקה, קולנוע וטלוויזיה, אמנות התאטרון – בנפרד ובשילובים שונים.

הפקולטה לאמנויות הוקמה באפריל 1972 במטרה לקדם ולפתח את הוראת האמנויות השונות ולחקור תחומים אלו במסגרת האוניברסיטה, להוות גורם משפיע ומעשיר בחיי התרבות והאמנות במדינת ישראל באמצעות הכשרת אנשי מקצוע, חוקים, מורים, יוצרים, ומבקרים בכל תחומי האמנויות.

היסטוריה

ב־11 במארס 1964 החליטה וועדת ההיגוי של סנאט אוניברסיטת תל אביב על הקמתה של הפקולטה לאמנויות ובראשון ליולי באותה שנה החלה הבנייה של בבניין מקסיקו, משכנה של הפקולטה לאמנויות עד היום. באירוע הנחת אבן הפינה נכחו: קדיש לוז יו"ר הכנסתאבא אבן מ"מ ראש הממשלהמרדכי נמיר ראש העיר תל אביב, משה לזר יוזם הקמת הפקולטה והדיקאן הראשון שלה, כ-30 מראשי הקהילה היהודית במקסיקו סיטי ובראשם מר סם ווינשטוק ועוד. הפקולטה לאמנויות הוקמה בתחילת שנות השבעים של המאה העשרים כאשר רק החלה המודעות לצורך בהוראה, מחקר והתנסות ברמה אוניברסיטאית.

אוניברסיטת תל אביב הייתה הראשונה שאיחדה את חוגי אמנות התיאטרון, תולדות האמנות ומוזיקולוגיה תחת פקולטה אחת יחד עם האקדמיה למוזיקה שהייתה כבר מבוססת באותם ימים. האיחוד נבע מתוך עיקרון, לפיו שיתוף הפעולה בין המחקר התאורטי, ההוראה והיישום המעשי יובילו להפריה הדדית של הדיסציפלינות האמנותיות והעשרת הפעולה היוצרת בכל התחומים. השילוב בין לימודים מעשיים ותאורטיים בכל רמות ההוראה האקדמית התגלה עם השנים כמוצלח במיוחד בהכשרת שחקנים, מעצבים, מוזיקאים, במאים ועוד. רבים מהחוגים, כגון בית הספר לקולנוע וטלוויזיה החוג לתולדות התיאטרון ובית הספר למוזיקה, מציעים מגמות מעשיות לצד מגמות תאורטיות.

בשנת 1991 הוקמה קרן מיוחדת למימון פעולותיה של הפקולטה על ידי מר דוד כץ מוונצואלה ביחד עם ילדיו לזכר אשתו המנוחה יולנדה וכך קיבלה הפקולטה את שמה כיום, "הפקולטה לאמנויות ע"ש יולנדה ודוד כץ".

הפקולטה לאמנויות כיום

הפקולטה כוללת כיום את החוג לתולדות האמנות, החוג לאמנות התיאטרוןבית הספר לקולנוע ולטלוויזיה על שם סטיב טיש, בית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה, בית הספר לאדריכלות ע"ש דויד עזריאלי, התכנית הרב-תחומית באמנויות, התוכנית הבינתחומית באמנויות לתואר שני, תוכנית המצטיינים בעיצוב במה, קולנוע וטלוויזיה, תוכנית מיוחדת להבעה ויצירה באמנויות ולימודי תעודה באוצרות ומוזיאולוגיה.