"געגוע" של שבי גביזון יתחרה בפסטיבל הקולנוע ונציה במסגרת Venice Days

סרטו הראשון מזה עשור של הבמאי שבי גביזון, נבחר להתמודד ב־- Venice Days — מסגרת עצמאית המתקיימת לצד התחרות הרשמית של פסטיבל ונציה- אחד מבין הפסטיבלים החשובים ביותר בעולם. הפסטיבל האיטלקי היוקרתי יפתח ב–30 באוגוסט ויסתיים ב-9 בספטמבר.

03 אוגוסט 2017
"געגוע" של שבי גביזון יתחרה בפסטיבל הקולנוע ונציה במסגרת Venice Days

שבי גביזון החל  את דרכו כסטודנט בבית הספר לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש באוניברסיטת תל אביב ומשם כבש בצעדי ענק את פסגת הקולנוע הישראלי עם סרטים כמו  "שורו", "חולה אהבה בשיכון ג'", "האסונות של נינה". כיום מלמד בבית הספר בימוי ותסריטאות.
"געגוע" (שכבר זכה בפרס התסריט בפרס חביב הקהל בפסטיבל הקולנוע ירושלים) מספר על תעשיין רווק בן 50 ללא ילדים, שפוגש את חברתו מתקופת הלימודים באוניברסיטה ומגלה פרטים מפתיעים על עברו - שמשנים את חייו. בסרט משחקים שי אביבי, אסי לוי, נטע ריסקין, יורם טולדנו, אלה ארמוני, אדם גבאי ועוד.

מנימוקי השופטים בפסטיבל ירושלים אחרון על פרס התסריט: נימוקים "בגעגוע-  תסריט המלקט שבריריות אנושית אוניברסלית, קומדיה, רוחניות, בהבניה נרטיבית נבונה"

וואלה

הארץ