גיא הדני, כנף ללא שם, 2018

גיא הדני, כנף ללא שם (Untitled Wing), 2018. צילום: דניאל חנוך
גיא הדני, כנף ללא שם (Untitled Wing), 2018. צילום: דניאל חנוך

גיא הדני (נ' 1986)

כנף ללא שם (Untitled Wing), 2018

פסל קינטי

באדיבות האמן

 

בניסיון להתחקות אחר מעוף ציפורים, בעלי חיים, כלי טיס ואובייקטים ממונעים, גיא הדני מבודד רגע חייתי וייחודי ומשכפל אותו באמצעים אנלוגיים מורכבים. הוא מחבר באופן ידני מאות רכיבים לכדי מכונה פלאית שחוגגת את עדינותה של התנועה, בעוד היא נשארת במקום. עבודתו מאפשרת לצופים.ות להתקרב ולחקור את מנגנוניה, היוצרים הרמוניה סינכרונית וקסם מהפנט ומאפשרים חיבור עם הסביבה הפנימית והחיצונית של הגלריה.

 

ממחקרים העוסקים באמפתיה עולה כי כאשר אנו רואים אדם אחר במצוקה, הגוף והנפש שלנו מגיבים בסינכרוניוּת המשקפת את המוטיבציות הפרו־חברתיות שלנו. אנו מתאימים את מצב הגוף, את הפעילות העצבית ואת התגובות הפיזיולוגיות שלנו לאחר.ת. הסנכרון איתו.ה מנבא את המידה שבה נבקש לסייע לו.ה. תנועתם האינסופית של החלקים הרבים הנעים ביצירתו של הדני מאפשרת לנו לחשוב על הקשרים החברתיים שלנו ועל האופן שבו כולנו קשורים אלה לאלה – כמיתרים שנעים ללא הרף. תנועת האחד משפיעה תמיד על זו של האחר.

 

ביצירותיו הקינטיות הדני מתמקד ברגעים שבריריים ובפעולות עדינות המתקיימות לרגע קצר. השכפול של תנועות טבעיות אלה לכדי מה שהוא מכנה "מכונות חיים נושמות" מרחיב את משך הזמן ומאט את הקצב של התרחשויות חולפות ולכאורה טריוויאליות. הדני מפרק את התנועה לגורמיה, מסנכרן בקפידה את סך חלקיה, וכך מצליח למזג שני ממדים: את התנועה הפיזית הנראית לעין ואת ההתרחשות הפנימית־מדיטטיבית הנובעת ממנה. חיבור עדין של המוני חלקים יוצר תנועה חלקה ורציפה שנעה בטבעיות ומחברת גם אותנו, בשאיפה מעלה, יחד עם כנף הציפור החיה תמיד.

 

 תודה מיוחדת לשחר קושט על הסיוע בהפקה

 

 גיא הדני, כנף ללא שם (Untitled Wing), 2018. צילום הצבה: דניאל חנוך

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

غاي  هداني (مواليد 1986)

جناح بلا عنوان، 2018

تمثال حركي

بلطف من الفنان

في محاولة لتتبع طيران الطيور والحيوانات والطائرات والأجسام ذات المحركات، يعزل غاي هداني لحظة حيوانية فريدة ويعيد إنتاجها بوسائط تناظرية معقدة. يجمع بشكل يدوي مئات العناصر ويصنع منها آلة عجيبة تحتفي برقة الحركة بينما تبقى في مكانها. يتيح عمله للمشاهدين الاقتراب واستكشاف آلياته، فيسري تناغم وسحر وتُخلق إمكانية للتواصل مع البيئة الداخلية والخارجية لصالة العرض.

 

تظهر الأبحاث حول التعاطف أنه عندما نرى شخصًا آخر في محنة، فإن جسدنا وعقولنا يتفاعلان بشكل متزامن يعكس دوافعنا الاجتماعية الإيجابية. نكيّف حالة أجسادنا ونشاطنا العصبي وردود أفعالنا الفسيولوجية مع حالة الآخر. وهذا التزامن ينبئ بمدى سعينا لمساعدته. الحركة اللامتناهية للأجزاء المتحركة في عمل هداني تستدعي التفكير بعلاقاتنا الاجتماعية وصلتنا ببعضنا البعض، كأنها أوتار لا تكفّ عن الاهتزاز. حركة وتر واحد تؤثر حتمًا على حركة الآخر.

 

في عمله الحركي، يركز هداني في اللحظات الهشة وفي الأحداث الدقيقة التي تحدث للحظة قصيرة. تكرار هذه الحركات الطبيعية في ما يسميه "آلات حية تتنفس" يطيل مدة الحركة ويبطئ وتيرة الأحداث العابرة والتي قد تبدو تافهة. يفكك هداني الحركة إلى عناصر ويُزامن بحرص بينها، وبالتالي ينجح بدمج بُعْدَيْن: الحركة الفيزيائية والمرئية والحدث التأملي الناتج عنها. يخلق الربط الدقيق بين الأجزاء الكثيرة حركة سلسة ومتواصلة تتحرك بشكل طبيعي وتربطنا بها في طموح تصاعدي مع جناح الطائر

 

شكر خاص لشاحار كوشت على المساعدة بإنتاج العمل

 

גיא הדני, כנף ללא שם (Untitled Wing), 2018. צילום הצבה: דניאל חנוך

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>