כתבות על פרויקט "נימוסי שולחן"

משישליק וטחינה ועד רביולי פרחי קוצים ופקורינו: תערוכת תפריטים ישראליים משרטטת את ההתפתחות הקולינרית בישראל

תערוכת התפריט - את התפריט ההסטורי של גמליאל לצד אלה של התרווד הורוד, קרן, תל אביב הקטנה ועוד מסעדות מקומיות הסטוריות, מצאתי להפתעתי ולשמחתי בתערוכת התפריט שאצרה רונית ורד

דווקא בתערוכה בגלריה האוניברסיטאית של אוניברסיטת תל אביב, עלו לראשונה בישראל שניים ממחזותיה הקצרים של וורמס ותקעו עוד דגל במסע להעלותה לתודעה. את המחזות, "המתכון" (1983) ו"קפה ועוגה" (1971), העלו תלמידי החוג לתיאטרון של האוניברסיטה כחלק מהתערוכה "נימוסי שולחן".

מה הוביל את העיתונאית רונית ורד ליצור תערוכה המורכבת מתפריטים ממסעדות ישראליות? העיתונאית רונית ורד, 'הארץ', אספה מקבץ של תפריטים ממסעדות בישראל לאורך שנים והקימה מהם תערוכה מיוחדת המוצגת בגלריה באוניברסיטת תל אביב. לדרור רפאל ויהודית גריסרו היא סיפרה על המסקנות המעניינות אליהן הגיעה בתהליך הרכבת התערוכה.

מארוחות של דיקטטורים ועד חיילי שוקולד: התערוכה ״נימוסי שולחן״ מחזירה את הגלריה האוניברסיטאית לחיק הפקולטה לאמנויות באוניברסיטת תל אביב, וחוגגת את מקומו המרכזי של האוכל באמנות ובתיאטרון. שיחה עם האוצרת נירית נלסון

אחרי שביקרתי בתערוכה שסוף סוף גרמה לי להתרגש, הבנתי שאני אולד פאשן לא רק במערכות יחסים אלא גם בצריכת תרבות

נשארות בישראל במהלך חופשת הקיץ? הנה 16 תערוכות, מיצגים, אירועים. היסטוריה קולינרית תל אביב: "התפריט" תערוכה במסגרת פרויקט "נימוסי שולחן"

צלילה קטנה להיסטוריית תפריטי המסעדות בישראל המנדטורית ובשנותיה הראשונות של המדינה, חושפת מידע על הרגלי התזונה וההעדפות של המקומיים בתקופה זו. 

תערוכה שסוקרת 100 שנות אופנה ישראלית, אחת שעוסקת בגלגולם של הסנדלים התנ"כיים, וגם האוכל ישראלי מגיע לגלריה. חדשות האמנות בסימן ישראלי במיוחד

ביטוי "גבול הטעם הטוב" בדרך כלל צמוד למידה "עבר", כלומר חצה, הלך את מעבר לגבול המקובל והגיע להפרזה, להגזמה. מי קובע מהו אותו גבול ומי מגדיר מהו"עם טוב"?

נועה ברק: תפריטי המסעדות המיתולוגיות שפעלו בישראל במאה האחרונה. רונית ורד, יוצאת התערוכה התפריט ממזנון פועלים למטבח ישראלי חדש.

לשמור תפריט ממסעדה שבה אכלתם, זו לפעמים דרך נהדרת לזכור ולנצור ארוחה מעניינת הרבה אחרי שהסתיימה

תערוכה חדשה, התפריט, נפתחה בשבוע שעבר במסגרת פרויקט “נימוסי שולחן” בגלריה האוניברסיטאית בתל אביב. בפתיחה הוגשו קוקטיילים מבית אימפריאל בהשראת העיר תל אביב. ארוחה במסעדה היא סוג של מופע, שבו התפריט מספק לסועדים-צופים את פרטי ההצגה לפני תחילתה.

השף ניר צוק: תערוכה באוניברסיטת תל אביב - מה אפשר ללמוד עלינו מהתפריטים של המסעדות הישראלית?

יואב אונגר: מבט על התערוכה התפריט, הנערכת בימים אלה באונ' תל-אביב, ומציגה תפריטים של מסעדות ישראליות לאורך השנים. רונית ורד, אוצרת התערוכה; 

 

 

אילו קוקטיילים הגישו בברים בשנות ה-60, כמה עלתה ארוחת גורמה במסעדת "קרן" של חיים כהן ואין קראו למנות שהגיש אייל שני ב"אוקיינוס" המיתולוגית?

תפריטי המסעדות שפעלו ופועלות בארץ ישראל בין שנות ה-20 של המאה העשרים ועד תחילתה של המאה הנוכחית מעידים על התרבות שהתקיימה במרחב הגיאוגרפי לפני הקמת מדינת ישראל

בגלריה האוניברסיטאית באוניברסיטת תל אביב, נפתחה התערוכה הנוסטלגית "התפריט" המציגה דרך תפריטים משנות ה-20 של המאה הקודמת ועד ימינו, את סיפורן של המסעדות בישראל: 

פעם, כשהיינו חברה סגפנית וצנועה, הלכנו לאכול שניצל ופתיתים במסעדות פועלים שבהן המנות שורבטו על דף נייר מוכתם, והמחירים ננקבו בפרוטות. הרבה אורג'נדה זרמה מאז בברזים....

התערוכה הייחודית באה להראות את השינויים בזהות הקולינרית הישראלית, דרך תפריטי המסעדות שפעלו
בארץ ישראל בין שנות ה- 20 של המאה העשרים ועד תחילתה של המאה הנוכחית.

The Art, theater ang culinary worlds collie at Tel Aviv University new exhibition, "Tabe Manners."

תערוכת אמנות, תיאטרון וקולינריה בגלריה האוניברסיטאית ברמת אביב, העוסקת באוכל ומקומו בתרבות, כולל הצגת תיאטרון של שניים ממחזותיה הקולינריים של המחזאית הצרפתייה ז'אנין וורמס, אירועים קולינריים, הרצאות, הקרנות סרטים, סיורים ומפגשים עם חוקרים

אהרוני פותח שולחן ולאחר ביקור בתערוכת נימוסי שולחן כותב המלצה לחובבי אוכל ותרבות

פרויקט חדש ומקורי שיוצג בגלריה האוניברסיטאית באוניברסיטת תל אביב עוסק באופן ייחודי בקשר בין האוכל לתרבות - וגם באלימות ובתשוקה הכרוכים בפעולת האכילה. כל המוצגים בתערוכה, שהכניסה אליה היא חינם, עשויים מאוכל: כך זה נראה

נימוסי שולחן - פרויקט המשלב אמנות, תיאטרון וקולינריה, יתקיים בגלריה האוניברסיטאית של אונברסיטת תל אביב, בין התאריכים ה-9 במרץ עד ה-31 ביולי 2018. האירועים במסגרת נימוסי שולחן עוסקים בנושא האוכל ומקומו בתרבות על ידי הצגת יצירות שנועדו להציף את המתח בין היצריות והגופניות הקשורים באוכל, לבין צורות העידון, העיצוב והאסתטיקה של מזון. 

בתערוכה מוצגות עשרות עבודות של אמנים ישראלים ובינלאומיים, כמו סינדי שרמן, פול מקארתי, דורון רבינא, יעל פרנק, ג'ניפר בר-לב. חלק מן העבודות נוצרו במיוחד לאירוע, וחלקן אף אכילות כדוגמת פסלי הגבינה של זוהר גוטסמן או עבודת "חייל של שוקולד" של מיכה לורי

פעולה יומיומית בסיסית והתנהגות אנושית חברתית – אשר מציג את השתקפות האכילה בתרבות, ביצירות אמנות ובתאטרון. גם התערוכה וגם שתי הצגות תאטרון מציגות את המתח שבין תשוקה, יצריות וגופניות, אלימות ותסכול הקשורים באוכל ובהכנתו, לבין עידון, עיצוב ואסתטיקה של הגשה וצריכת המזון.

 

סכינים, מלח ובגטים של אורי שפט ("לחמים") מככבים במיצב חדש בתל אביב של האומן הרומני הידוע מירצ'ה קנטור, שמבקש באמצעות האוכל לדבר גם על פוליטיקה: "גם חיתוך לחם זו אלימות",לדבריו בראיון

פרויקט חדש ומקורי שיוצג בגלריה האוניברסיטאית באוניברסיטת תל אביב עוסק באופן ייחודי בקשר בין האוכל לתרבות - וגם באלימות ובתשוקה הכרוכים בפעולת האכילה.

במסגרת התערוכה יוצגו עשרות עבודות של אמנים ישראלים ובינלאומיים כמו סינדי שרמן, פול מקארתי, דורון רבינא, יעל פרנק, ג'ניפר בר-לב ועוד. חלק מן העבודות נוצרו במיוחד לאירוע, וחלקן אף אכילות (כדוגמת פסלי הגבינה של זוהר גוטסמן או עבודת "חייל של שוקולד" של מיכה לורי).

פרויקט המשלב אמנות, תיאטרון וקולינריה, יושק בשבוע הבא בגלריה ע"ש גניה שרייבר באוניברסיטת תל אביב.

ד"ר שרון אהרונסון להבי, ראש החוג לאמנות התיאטרון אונ' ת"א אוצרת משותפת של התערוכה 'נימוסי שולחן' מתארת את התערוכה והקשר בין אוכל לתרבות.

ראיון של רונית ורד, אוצרת קולינרית נימוסי שולחן - תערוכה באונ' ת"א: תרבות האוכל נכנסת לאולמות המוזיאון

"נימוסי שולחן", פרויקט ייחודי בגלריה האוניברסיטאית ייפתח גם הוא הערב, 8/3. הפרויקט שמשלב אמנות, תיאטרון וקולינריה, עוסק בנושא האוכל ומקומו בתרבות ומציג יצירות היסטוריות ועכשוויות, המשקפות התנהגות אנושית חברתית דרך אחת מהפעולות היומיומיות הבסיסיות ביותר. אוצרים: ד"ר ספי הנדלר וד"ר שרון אהרונסון-להבי. הפרוייקט יוצג עד ה-31.7.

ראיון רדיו של ד"ר ספי הנדלר, שרון אהרונסון להבי - "נימוסי שולחן" - תערוכה והצגת שאלות העולות בגלריה לאמנות של אוניברסיטת תל-אביב

בתערוכה "נימוסי שולן" האמנים משתמשים באוכל באמצעי להארת רבדים נפשיים ופוליטיים.

אוניברסיטת תל-אביב, ת.ד. 39040, תל-אביב 6997801
UI/UX Basch_Interactive