הסלון

הסלון
הסלון, קולקטיב אנייה, צילום: אסף ברנר

הסלון

קולקטיב אנייה


הסלון שיצרו "קולקטיב אנייה" הוא חלל המיועד לשהייה, לקריאה ולהרחבת הידע על אודות נושאי התערוכה. זהו מרחב צומח שבו יתקיימו סדנאות ודיונים, והוא עתיד להתפתח ולגדול במשך תקופת הצגתה של התערוכה. נקודת המוצא לבניית המיצב הם החומרים הקיימים בגלריה ובסביבתה: עץ מתערוכה קודמת, ייחורי צמחייה מרחבי הקמפוס, וכן חומרים זמינים נוספים.


הסלון, המציג בתי גידול שונים לצמחים, מדגים איך אפשר ליצור באמצעים פשוטים וזמינים סביבה צמחית נעימה ושופעת. מטרתו להנגיש מידע ולהציע דרכי פעולה מקיימות ומודלים ליישום עבור המבקרים בתערוכה. בתום התערוכה מרכיבי הסלון ימצאו בתים חדשים ויישתלו במקומות אחרים, בדגש על שימוש מתמשך במשאבים. העקרונות המנחים את הקולקטיב הם צמצום טביעת הרגל הסביבתית ומקסום התועלת המונכחת בעבודה.


"קולקטיב אנייה" מאגד אנשי תכנון, עיצוב וחברה, הפועלים ליצירת מקומות חיוביים המארחים טבע ואנשים בעיר. הקבוצה מפתחת התערבויות עירוניות יצירתיות ומנהלת אירועים קהילתיים ואמנותיים בשדה האקולוגיה העירונית. פעילותה מציעה דרכים חדשות ליהנות מטבע עירוני ככלי לשיפור האיכות של המרחב הציבורי והפרטי.

 

סיור וירטואלי -הסלון - קולקטיב אנייה מתוך תערוכה Plan(e)t

 

תכנון ועיצוב: הילה הראל וגיל הרבג'יו כהן
צוות הפרויקט: הילה הראל, גיל הרבג'יו כהן, כרמל יערי, מל לידמן, שמוליק טוויג
תודות: חגי גוברמן – קיבוץ משמר השרון, אביחי ברודץ' – קיבוץ כפר עזה,
וכל מי שנתן יד או צנצנת.

שותפים: Wall Green

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>
אוניברסיטת תל-אביב, ת.ד. 39040, תל-אביב 6997801
UI/UX Basch_Interactive