על המבנה

כניסה ראשית לגלריה

על המבנה:

 

הגלריה באוניברסיטת תל-אביב הינה הגלריה האוניברסיטאית הגדולה בישראל, המשמשת חלל ציבורי לתצוגות ללא מטרות רווח ופתוחה לקהל הרחב. הגלריה ממוקמת בסמוך לרחבת הכניסה הראשית לאוניברסיטה (ככר אנטין) ובסמיכות לבנייני הפקולטה לאמנויות: בניין מקסיקו, בית הספר למוסיקה ובית הספר לאדריכלות.

בניין הגלריה הינו בעל ייחודיות ארכיטקטונית המשדרת ייצוגיות וסימבוליות מחד ואיפוק ומופשטות מאידך. תכנונו נעשה בשיתוף פעולה בין שני משרדי אדריכלים מובילים בישראל: דן איתן וערי גושן וחיוטין אדריכלים. החזית המערבית המרשימה של הבניין מהווה דופן לרחבת הכניסה לאוניברסיטה. החזית מורכבת משתי מסות בנפחים גיאומטריים של תיבה מחופה לוחות מרובעים, לצד נפח חצי גלילי בחיפוי טיח חלק. החזית אטומה, ברובה, לכיכר ומעוטרת בשני עמודים השקועים בתוך נישה. הכניסה לגלריה ממוקמת בחיבור בין שתי המסות, במקום היחיד בו החזית פתוחה לרחבה, מקדמת ומזמינה את ציבור המבקרים.

 

בחלקו הדרומי של הבניין נמצא גן פסלים, המשתרע על גבי טרסות. הגן ממוקם בתווך שבין הגלריה לבין שביל הגישה המרכזי לאוניברסיטה. החזית הדרומית של הגלריה בעלת חלונות גדולים פונה לגן. החלונות מאפשרים שליטה באור הטבעי, מהווים את המשך הרצף האורגני של תצוגות חללי הפנים ומאפשרים הצצה על הנעשה בחללי הפנים.

 

בניין הגלריה תוכנן על גבי המדרון ומשתלב עם הטופוגרפיה הקיימת. הגלריה נפרסת על פני שטח תצוגה של אלף מטרים מרובעים בשלושה מפלסים, המאפשרים גמישות בתצוגות וחלוקות לחללי משנה. האדריכלים מדגישים בתכנונם את מרחבי החללים הפנימיים, על מנת לאפשר זרימה, הן מבחינה פיסית והן מבחינה ויזואלית, בהליכה בין חללי התצוגה. 

 

בשנת 2004 נחנך לצד הגלריה אגף חדש, יד מישל קיקואין, שנתרם ע"י גב' קלייר מאראטייה-קיקואין לזכר אביה, הצייר היהודי-צרפתי שהיה מבכירי ציירי אסכולת פריז. אגף זה כולל גלריות רחבות ידיים, אודיטוריום וכיתות סמינריוניות המשמשות את הפקולטה לאמנויות ואת קהילת האוניברסיטה. 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>