בפרס השני זכה "כביש הסרגל" של מאיה דרייפוס, בוגרת נוספת של ביה"ס לקולנוע ולטלוויזיה ע"ש סטיב טיש

17 יוני 2020
"פנחס" של פיני טבגר זכה בפרס הראשון ב"חממת סם שפיגל" על סך 50,000 דולר, קרדיט צילום: יוסי צבקר, ביה״ס סם שפיגל
"פנחס" של פיני טבגר, בוגר אוניברסיטת תל אביב, זכה בפרס הראשון ב"חממת סם שפיגל" על סך 50,000 דולר, קרדיט צילום: יוסי צבקר, ביה״ס סם שפיגל

"פנחס" של פיני טבגר זכה בפרס הראשון ב"חממת סם שפיגל" על סך 50,000 דולר.

במוצ"ש ה- 15 ביולי, הוענקו פרסי חממת סם שפיגל לקולנוע בינלאומי בסך 70,000 דולר. באירוע התחרו תשעה פרויקטים נבחרים מישראל ומחו"ל לאחר עבודת תסריט של שבעה חודשים עם מנטורים מרחבי העולם. הפרויקטים הוצגו על ידי הבימאים והמפיקים בליווי סצנות מהסרטים העתידים לחבר שופטים בינלאומי, אנשי תעשייה מרחבי העולם וקהל רב.

בפרס הראשון על סך 50,000 דולר זכה "פנחס" של הבמאי תסריטאי פיני טבגר בהפקת חיים מקלברג.

להלן נימוקי השופטים:

"הפרזנטציה של "פנחס" סיפקה לנו חוויה עוצמתית משולשת - תסריט רגשי וקונפליקטואלי בעל יסודות אוטוביוגרפים מרתקים, סצנה רבת יופי בהשתתפות השחקן העתידי ויכולתו של הבמאי-תסריטאי פיני טבגר, להנכיח את יופיו הפנימי המיוחד של הסרט בפרזנטציה."

הפרס השני על סך 10,000 דולר ניתן ל"כביש הסרגל"  של מאיה דרייפוס והמפיקה אסתי-יעקב מקלברג.

המותחן הנשי הפסיכולוגי "כביש הסרגל" של מאיה דרייפוס עוקב אחר היעלמותה של אישה צעירה בעיצומו של קיץ לוהט בעפולה. איש ממשפחתה לא מחפש אחריה ורק חוקרת משטרה אחת אינה מניחה לעניין. התסריט זכה במענק פיתוח מטעם "נשים בתמונה" בסך 60 אלף שקל ב2016.

"פנחס"

התסריט מבוסס על דמויות ואירועים מחייו של היוצר והבמאי פיני טבגר.

פנחס  בן 12 ואמו תמרה הם עולים מרוסיה. פנחס מבלה את מרבית זמנו לבד, בזמן שתמרה עובדת קשה על מנת לפרנס אותם.

חבריו לכיתה כבר מתכוננים לטקס הבר מצווה ופנחס מבקש משכנו הדתי הרווק , שמעון אמזלג, להכין אותו לטקס, למרות התנגדותה של אמו לטקס הדתי.

תמרה מתאהבת בשמעון ופנחס מצידו, מתמסר לאווירה המשפחתית השלמה שנוצרה.

עניינים מתחילים להסתבך, כשהרב של שמעון לוחץ עליו להינשא למישהי מהקהילה שלהם. פנחס מסרב לקבל את עזיבתו של שמעון ומאשים את אמו בכך ומחפש נקמה.