סרטי הסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב קופצים לביקור במדריד

בסוף השבוע התקיים ערב מחווה מיוחד לסרטי הסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב באוניברסיטת TAI במדריד

20 נובמבר 2017
"אנשים שהם לא אני", סרטה של הדס בן-ארויה

ביום שישי האחרון, ה-17 בנובמבר, נערך במדריד יום הקרנות מיוחד של סרטי סטודנטים של בית הספר לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש. המחווה שהתקיימה באוניברסיטתTAI  ((Transforming Art Institute, התאפשרה הודות לשגרירות ישראל במדריד. במהלך הערב הוקרנו ארבעה סרטים קצרים וסרט אחד באורך מלא אשר בוימו על-ידי סטודנטים ובוגרי החוג.

בין הסרטים אשר הוקרנו במהלך הערב ניתן למצוא את הסרטים:

"גבולות" של דנה לרר

יום על סט צילום מנקודת מבטה של מאיה, שחקנית צעירה אשר מתמודדת עם צילומי סצנה אינטימית וחושפנית, ואיך זה משפיע על יחסיה עם במאית הסרט, הצוות, השחקן, ובעיקר היחסים עם עצמה. הסיטואציה הלא פשוטה מעוררת בה קונפליקטים פנימיים רבים לגביי הקווים האדומים שלה, הבעלות על הגוף שלה, והמקצוע שלה. במהלך הסרט היא נדחקת למקומות קיצוניים שלא חשבה שתגיע אליהם, מקומות אשר גורמים לה לפרוץ את גבולות עצמה. מה שהתחיל כעוד יום צילום הופך ליום שמאיה לא תשכח לעולם.

"עשרה צלצולי פעמונים" של אלי רזיק

סיפורו של אליאס, יתום מתוסכל בן עשר, המתגורר עם סבו הכומר וסבתו אשר שקועה בחלומות ובהזיות. בשל אירועים מצערים, אליאס חייב לעמוד מול מרור החיים בעודו מתמודד עם סבתו ועם האנשים שמנסים להפריד ביניהם.

"מכתב אהבה למ"מ" של  עטרה פריש

מכתב אהבה שנשלח אליה יגרום לנועה, מ״מ טירונים בצה״ל, לצאת למסע במהלכו היא תאלץ לבחור בין כללי המשמעת לבין הכמיהה להיות ולו לרגע אחד, נאהבת.

"רז וראג'ה" של יונה רוזקיאר

רז, חייל מילואים עייף, מופקד לשמור על משאית צבאית שהתקלקלה, ועל ראג'ה, עצור פלסטיני אשר נתפס לאחר שהפר את נהלי צה"ל. השניים מנסים להתניע את המשאית התקועה יחד, כשבמשך כל הזמן מסתובב בקרבתם חמור ידידותי המסרב לעזוב אותם.

והפיצ'ר "אנשים שהם לא אני" של הדס בן ארויה

ג'וי לא מצליחה להשתחרר מהאקס שלה, אבל היא גם לא מצליחה באמת להתאהב בבחור החדש, ובינתיים היא לא מפסיקה לשכב עם בחורים שהיא לא מכירה.

את בית הספר יצגו מר ירון בלוך והסטודנטים אלי ריזק והדס בן ארויה אשר קיימו מפגש עם הסטודנטים במדריד, ענו על שאלותיהם וסיפרו על תהליך היצירה האישי שלהם.

לפרטים נוספים על האירוע באתר אוניברסיטת TAI במדריד:

וידאו תיעוד מהאירוע:

תמונות מהאירוע: