ביה"ס לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש שוב על המפה!

מגזין התעשייה האמריקאי The Wrap פרסם את הרשימה הבינלאומית לשנת 2021 של 21 בתי הספר לקולנוע הטובים ביותר בעולם: ביה"ס לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש באוניברסיטת תל אביב ביניהם.

16 נובמבר 2021
ביה"ס לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש פעם נוספת על המפה!
תמונת הכותרת מתוך הכתבה ב "The Wrap"

המגזין ההוליוודי הבינלאומי, שמידי שנה מוציא מהדורה דיגיטלית ודפוס מיוחדת של College Wrap Magazine המופצת לאלפי אנשי מקצוע וחברי האקדמיה האמריקאית, ציין כי הבחירה בטיש נבעה בין היתר לאור היותה של אוניברסיטת תל אביב וביה"ס לקולנוע בפרט, המוסד היהודי הגדול ביותר בישראל ובעולם כולו, ובזכות קשריו הבינלאומיים הענפים של ביה"ס לקולנוע ושיתופי הפעולה הפורים עם בתי ספר אחרים מרחבי העולם, בינהם Tisch NYU שבניו יורק.

בית הספר לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש הוא המוסד המרכזי בישראל ללימודי קולנוע, טלוויזיה, מחקר, תסריטאות ומדיה דיגיטלית. הוא נוסד ב-1972 ומאז מהווה בית גידול לדורות של יוצרים.ות, חוקרים.ות ואנשי קולנוע אשר תרומתם לנוף התרבותי-חברתי של מדינת ישראל הינה משמעותית ומכרעת. רבים מבוגרי.ות בית הספר הינם אנשי מפתח בתעשיית הקולנוע והטלוויזיה, בעולם המחקר, בביקורת ובהוראת הקולנוע. פועלם שינה את פני הקולנוע והטלוויזיה בישראל וקידם רבות את מעמדם ברחבי העולם. מאות מבוגרי ובוגרות בית הספר ביימו סרטי עלילה ותעודה באורך מלא, שזכו בפרסים ישראליים ובינלאומיים, הביאו מיליוני צופים לבתי הקולנוע וסדרות אהובות וקנוניות למסך הטלוויזיה ושינו את פני הקולנוע והטלוויזיה בישראל ובחו"ל.

עם בוגרי ובוגרות בית הספר נמנים במאים ובמאיות מוערכים רבים ובהם המועמד לאוסקר ארי פולמן (ואלס עם בשיר, הקונגרס, אנה פרנק), זוכה פרס האמי וגלובוס הזהב חגי לוי (בטיפול, הרומן, תמונות מחיי נישואין), זוכת האמי מאיה זינשטיין (טהורה לעד), גידי רף (חטופים, הומלנד), ירון שני (עג'מי, טרילוגיית האהבה), עילית זקצר (סופת חול), דובר קוסאשוילי (חתונה מאוחרת), איתן פוקס (ללכת על המים, יוסי וג'אגר), ערן ריקליס ( עץ לימון, הממונה על משאבי אנוש), טלי שלום עזר (פרינסס, מרסי), אהרון קשלס ונבות פפושדו (כלבת, מי מפחד מהזאב הרע), תאופיק אבו והיל (עטאש, הנערים), משה זונדר (פאודה, טהרן) שירלי מושיוף (תעשה לי ילד, איש חשוב מאוד), רפי בוקאי (אוונטי פופולו, מרקו פולו), דרור מורה (שומרי הסף, הגורם האנושי), יובל שפרמן (על הספקטרום),  הדס בן ארויה (אנשים שהם לא אני, מישהו יאהב מישהו), שבי גביזון (חולה אהבה בשיכון ג', האסונות של נינה), תאופיק אבו ואהל (עטאש, הנערים, עלומים) ועוד רבים ורבות נוספים. בין המורים והמורות בבית הספר נכללים יעל פרלוב, מיכל אביעד, אסף ציפור, מיכל בת אדם, ארז קו אל ואחרים.

מעמדו הבינלאומי של בית הספר משתקף גם בשורת יוצרי ויוצרות הקולנוע והטלוויזיה מהבכירים בעולם שפוקדת אותו מידי שנה ומקיימת בו כיתות אמן. מבין היוצרים שביקרו בבית הספר בשנים האחרונות ניתן למנות את: מתיו ווינר, האחים דרדן, האחים כהן, רוג'ר קורמן, ריצ'רד גיר, ליב שרייבר, פאולו סורנטינו, אטום אגויאן, ליאו קראקס, ג'ון סיילס, ברט רטנר, קתרין ברייה ושרה פולי. בשנה החולפת בצל הקורונה קיים בית הספר וובינרים עם רוברט דה נירו ומרתין סקורסזה.

ד"ר ירון בלוך, ראש ביה"ס מסר:

"המרחב הקולנועי שבו אנחנו פועלים עובר שינויים דרמטיים בשנים האחרונות - באמצעי היצור, ההפקה, ההפצה והצריכה. הוא מתאפיין בין היתר בדומיננטיות הולכת וגוברת של השיח הכלכלי הבולע לתוכו תהליכים תרבותיים עמוקים."

"בתוך השדה המורכב הזה אני שמח שבית הספר, לקראת יובלו ה-50 ממשיך להיות מעודכן, מוביל וחדשני ושומר על רמתו הגבוהה בכל התחומים המעשיים והעיוניים. הסטודנטים והסטודנטיות שלנו מביימים פיצ'רים ונחשפים למחקר חדשני שמשלב קולנוע ומדעי המוח. הם מתנסים ביצירה בפלטפורמות מגוונות של מדיה דיגיטלית, בהפקת פסטיבל סרטי הסטודנטיות הסטודנטים מהחשובים בעולם ובבימוי פרויקטים דוקומנטריים לגופי שידור. יש בהחלט במה להתגאות".

לרשימה המלאה של 21 בתי הספר הטובים בעולם לשנת 2021: