על תערוכת Plan(e)t
In the past 20 years our lives have become more about experincing the global
המטרה שלנו במעבדה היא להגיע להבנה של תהליכים התנהגותיים של צמחים מרמת הרקמה ועד הצמח כולו, תוך חיבור בין ההיבטים הביולוגים, הפיזיקליים והחישוביים. ומה הקשר לאמנות?
תערוכה חדשה, ייחודית , ושמה "Plan(e)t" נפתחת בימים אלה בגלריה האוניברסטיאית ע"ש גניה ויד מישל קיקואין באוניברסיטית תל אביב. התערוכה עוסקת במבט בין תחומי נרחב ומרתק בין מעד ואמנות, לצד דיון בינם לבין תחומים אחרים כמו עיצוב, ארכיאולוגיה, ארכיטקטורה, פילוסופיה, כלכלה, משפט, סביבה, בוטניקה, אקולוגיה ותיאטרון.
בתערוכה Plan(e)t בתל אביב נפגשים מדע, טכנולוגיה ואמנות בכמה פרויקטים מרהיבים, הצמחים הוכנסו בשנים האחרונות לחללי התצוגה במוזיאונים.
השילוש הקדוש של אמנות, מדע וטבע הוא הטרנד המוזיאלי החדש, הודות לחרדה מאפוקליפסה סביבתית. כך בניו יורק, בפריז וברלין, וועכשיו גם בתערוכות חדשות במוזיאון הנגב בבאר שבע ובגלריה האוניברסיטאית בתל אביב.
צמד האמנים האמריקאי הלוהט דיוויד ברנס ואוסטין יאנג הדפיס על טפט ענק צילומים של עצי הפרי שצומחים בתל אביב. התוצאה המהפנטת, שמוצגת בגלריה באוניברסיטת, מעוררת דיון סוער על קיימות והישרדות.
כלכליסט כתבה
החל מדקה 18 מתחיל הראיון
"Plan(e)t", תערוכה חדשה וירוקה במיוחד, נפתחה החודש והיא הופכת את חלל הגלריה לגן עדן צבעוני ומפתה של טבע רומנטי, צמחים, בעלי חיים והרבה מיסתורין
PLAN(e)T, marries scientific research with art to spotlight human-flora connections
התערוכה Plan(e)t מנסה לחבר בין האדם לסביבתו, "הצמחים לא נועדו רק לשרת אותנו, הם יצורים חושבים" מפי האוצרת ד"ר תמר מאיר
גילי מצא נחשפת לתערוכה הייחודית plan(e)t ואף לוקחת חלק בסדנה שהעבירו האמנים דיוויד ואוסטין (Fallen Fruit)
צמחים רובוטיים שמגיבים לאור, מפת אוצר של עצי פרי בתל אביב, שחזור הגן המלכותי של הורדוס: "Planet" מנסה לייצר מודעות אקולוגית בעזרת חיבור בין חוקרים ומדענים לאמנים מהארץ ומחו"ל