קול קורא - חממת פיס לאמנים/ות

לחשוב את הנראה

31 בינואר 2022, 13:00 
הגלריה האוניברסיטאית לאמנות ע"ש גניה שרייבר ויד מישל קיקואין, חיים לבנון 64, רמת אביב  
קול קורא
 

 

 

חממת פיס לאמנות

 

בגלריה האוניברסיטאית

ע"ש גניה שרייבר ויד מישל קיקואין, אוניברסיטת תל אביב

 

קול קורא לאמנים/ות

מועצת הפיס לתרבות בשיתוף הגלריה האוניברסיטאית – אוניברסיטת תל אביב מזמינות אמנים/ות להגיש מועמדות להשתתפות בתכנית חממות פיס לאמנות. התכנית נולדה במטרה לאפשר לאמנים/ות ליצור במסגרת 'עוטפת' מבחינה מקצועית, תקציבית וחברתית.

5 החממות בתכנית מתקיימות במוזיאונים וגופי תרבות ברחבי הארץ .

חממת פיס לאמנים מציעה לאמנים/ות מסגרת ליצירת עבודה חדשה בליווי מקצועי, מענק כספי בסך של עד 40 אלף ש"ח (כולל מע"מ) לאמן/ית ותערוכה קבוצתית. מענק מפעל הפיס מיועד לשכר אמן/ית ולחומרים להפקת העבודה החדשה. 

בחממה ישתתפו 5-4 אמנים/ות, היא תחל לפעול במאי 2022, ותימשך שישה חודשים.

החממה תעסוק בקשר בין ראיה וידיעה: איך אנחנו לומדים דרך תפיסה חושית, ואיך הידע שלנו משפיע על מה שאנחנו רואים. הפרויקט יבחן מספר נקודות חיבור בין תפיסה וקוגניציה ויקבץ מספר דיסציפלינות אקדמיות, כשבבסיסו שיתופי פעולה בין אמני/ות החממה וחוקרים/ות מאוניברסיטת תל אביב.

 

אוצרת החממה: ד"ר תמר מאיר

מנהלת החממה: דריה אלופי

 

בתאריך  26.1.2022 בשעה 18:00 התקיים יום פתוח מקוון 

להלן הקלטת המפגש

 

תכנית החממה

 

תכנית החממה של הגלריה האוניברסיטאית ע"ש גניה שרייבר ויד מישל קיקואין תזמין 4-5 אמנים/ות לסדרת מפגשים לאורך שישה חודשים, שבסופם תערוכה. התכנית הינה חלק מהפרויקט "לחשוב את הנראה" המקבץ מספר דיסציפלינות אקדמיות (אמנות, מדעי המוח, מדעי המחשב והנדסה, בלשנות וסוציולוגיה) בכדי לבחון, דרך אמנות חזותית, את הקשר בין ראיה וידיעה: איך אנחנו לומדים דרך תפיסה חושית, ואיך הידע שלנו משפיע על מה שאנחנו רואים. הפרויקט יבחן מספר נקודות חיבור בין תפיסה וקוגניציה, בהתאם לערכים ולתכנית הפעולה שהגלריה חרטה על דגלה בשנים האחרונות כמוסד תרבותי ואקדמי המייצר שיתופי פעולה בין אמנים/ות, מקומיים ובינלאומיים, וחוקרים/ות פורצי דרך מעולם האקדמיה הישראלי בכלל, ומאוניברסיטת תל אביב בפרט.

 

תכנית החממה תתבסס על שיתוף פעולה אמנותי-מדעי עם מדענים ממרכז TAD לבינה מלאכותית ומדעי הנתונים, ממדעי המוח, מדעי המחשב, בלשנות, סוציולוגיה, ועוד. זאת על מנת להציע זוויות חדשות לעיסוק בקשר בין ראיה וידיעה, ולאתר "נקודות עיוורון" שונות לגבי היחסים ביניהן. החממה תתמקד בשאלות הנוגעות לתפיסה מודעת ולא-מודעת, ציפיות וקבלת החלטות על בסיס מידע ויזואלי, והיחסים בין החזותי והשפתי. היא תכלול מפגשים עם חוקרים/ות העוסקים/ות, בין השאר, בתפיסה חזותית, בקבלת החלטות, בשינויי התנהגות ובראיה ממוחשבת. סוגיות נוספות שישולבו בשיח נוגעות לקשר בין התבוננות ותנועה וליחסים בין חושים.

 

התכנית תתרחש בשלהי תקופה ארוכה של מגפה עולמית, שחשפה פערים וקשיים ביחס לצורך להבין ולהכיר בבלתי נראה, כמו גם העניקה קרקע פורייה לתופעות עמוקות של בדיה חזותית. תחת השפעת המגפה, כדור הארץ הפך קטן מתמיד, אך עם זאת, חלקים נרחבים מהשפעותיה נותרו רחוקים מהעין. וכך, בתקופה שבה הידע המדעי צבר דומיננטיות אדירה, כמות חסרת תקדים של דאטה נאספה, נותחה, פולחה, ועובדה למידע חזותי (גרפים, טבלאות, אינפוגרפיקה) המיועד לכלל האוכלוסיה. אנחנו, בתורנו, נדרשנו לקבל החלטות על בסיס יומיומי בהתבסס על חשיפה לאינפלציה של ידע, שפעמים רבות קשה להבחין במקורותיו ואמיתותיו. על רקע חוויה משותפת זו, מטרת פרויקט החממה של הגלריה האוניברסיטאית היא להרחיב את השיח אודות הקשר בין ראיה לידיעה ולקבלת החלטות, ואיך השלושה מושפעים אלה מאלה.

 

החממה שואפת ליצר מהלך של יצירה מבוססת-מחקר (research-based practice) התואמת את אופי עבודתה של הגלריה האוניברסיטאית בשנים האחרונות. בהתאם לרוח זו, אמני.ות החממה ישתתפו בסדרה של מפגשים עם חוקרים/ות מובילים/ות ויקיימו ביקורי סטודיו, דיונים וירטואליים וביקורים במעבדות במטרה לעודד פעילות אמנותית שמגיבה לתהליכים מחקריים. זאת כדי לפתח דיאלוג מפרה שיאפשר לאמנים/ות להטמיע ידע מחקרי בתהליכי היצירה שלהם/הן באופן שאינו מתאפשר ללא הגישה למרכזי המחקר האוניברסיטאיים. רבים מהמפגשים יכללו התנסות ממשית בסוגיות העולות מהמחקרים השונים – כך שהידע המדעי שיצברו האמנים/ות לא יהיה רק תאורטי, אלא גם התנסותי. לאחר כל מפגש יתקיים דיון משותף בין האמנים/ות והצוות האוצרותי לעיבוד הסוגיות שעלו והעלאת שאלות נוספות.

 

מפגשי החממה יתקיימו אחת לשבועיים למשך 4 שעות בקמפוס אוניברסיטת תל אביב.

 

תוצרי החממה יוצגו בתערוכה שתפתח בינואר 2023 בגלריה האוניברסיטאית, כחלק מהפרויקט "לחשוב את הנראה"

 

אמנים/ות יכולים/ות להגיש מועמדות ל- 2 חממות לכל היותר, ולהשתתף בחממה אחת בלבד (אמנים/ות שיגישו מועמדות ויתקבלו לשתי חממות ידרשו לבחור חממה אחת).

 

 

הנחיות להגשת המועמדות לחממה

 

בהגשת מועמדות לחממה, כל אמן/ית י/תמלא הפרטים הדרושים בקובץ לינק המפורט בסוף הדף ויכלול אישור עמידה בכל התנאים הבסיסיים הבאים, להשתתפות:

 

  1. אמן/ית מגיש/ה בקשה אחת בלבד למועצת הפיס לתרבות ולאמנות בשנת 2022. יודגש כי אמן/ית המגיש/ה מועמדות לחממות, לא י/תוכל להגיש בקשות למענק במסגרת הקולות קוראים של מועצת הפיס שפורסמו בינואר 2022 (לדוגמא מענק לספר מחקר, יצירת עבודה חדשה וכד').

  2. אמנים/ות שהשתתפו בחממות פיס לאמנות ועיצוב בשנת 2021 או שזכו למענקים ממועצת הפיס בשנים 2021 ו2020 (ברצף) אינם/ו רשאים/ות להגיש מועמדות לחממה בשנת 2022.

  3. האמן/ית הציג/ה תערוכת יחיד אחת לפחות והשתתף/ה בלפחות - 4 תערוכות קבוצתיות.

  4. האמן/ית מתחייב/ת להשתתף בכל פעילויות החממה, בהתאם לתכנית וללוחות הזמנים שיקבעו על ידי גוף התרבות המנהל את החממה. תכנית החממות תחל במאי/יוני 2022 ותימשך שישה חודשים.

  5. האמן/ית הוא/היא אזרח/ית ישראלי/ת.

 

לאחר מכן, תידרש הוספת צרופות – יש לצרף את כל המסמכים בשני קבצים בלבד על פי הפירוט הבא:

 

קובץ 1: מסוג Word / PDF יחיד במשקל מקסימלי של 10MB, אשר יכלול את כל הדרוש המופיע בקובץ הראשון.

קובץ 2: מסוג EXCEL  הניתן להורדה בלינק, בנושא תכנון התקציב.

 

לאחר הכנת שני הקבצים, יש להיכנס ללינק המצורף בתחתית הדף, למלא הפרטים, לצרף את שני הקבצים ולשלוח.

 

הקובץ הראשון:

 

אמנים/ות המגישים/ת מועמדות נדרשים/ות לצרף למועמדותם/ן את כל הסעיפים הבאים בקובץ אחד מסוג PDF או word:

 

  1. קו"ח מקצועיים (עד 3 עמודים).

  2. קונספט של עבודת האמנות שבכוונת האמן/ית לפתח בחממה (עד 500 מילה): על הקונספט לבטא רעיון ראשוני לעבודת אמנות העשויה להתקשר למחקר אקדמי הרלוונטי לתמה של החממה. ניתן לבקר באתרי בתי הספר הרלוונטיים לפרויקט ולפתח הכרות ראשונית עם סוגי המחקר המתקיימים באוניברסיטת תל אביב בנושאים הללו. יש לצרף סקיצות ראשוניות/הדמיות לעבודה המוצעת (עד 5 דימויים).

  3. רשימת תערוכות יחיד וקבוצתיות בציון מועד, מקום ושם תערוכה.

  4. תיק עבודות קודמות (עד 10 עמודים).

  5.  צילום ת"ז.

  6. הצהרת אמן/ית (עד 500 מילה) בהתייחס לאחת או יותר מהנקודות הבאות:

  • כיצד ידע מדעי עשוי להזין את הפרקטיקה האמנותית שלך? במידה והשילוב הפוטנציאלי בין ידע מדעי ואמנותי מתחבר למודלים קיימים / מקורות השראה, אנא ציין/י גם אותם.

  • כיצד גישה לחוקרים באוניברסיטה יכולה לאפשר לכם/ן לקדם את תחומי העניין הקיימים שלכם/ן, ולפתח את אמנותכם/ן לכיוונים חדשים?

  • האם ישנן סוגיות או פרקטיקות ספציפיות שתרצה/י להעמיק או להתנסות בהן במסגרת החממה?

  • האם את/ה רואה את עצמך משתף/ת פעולה עם אמנים/ות אחרים/ות במסגרת החממה, ואם כן, באילו אופנים? 

 

הקובץ השני:

 

אמנים/ות המגישים/ות מועמדות נדרשים/ות לצרף למועמדותם/ו את הדרוש להלן בקובץ ספציפי הניתן להורדה, מסוג excel:

 

  1. תקציב תכנון לעבודה החדשה (המענק לאמן/ית מיועד להפקת עבודת אמנות חדשה, שכר אמן/ית עד 20% מסך מענק מפעל הפיס) – יש להזין את פרטי התקציב בקובץ האקסל המצורף בלינק בלבד.

 

האמנים/ות יבחרו עפ"י הקריטריונים הבאים:

 

ההצעה האמנותית לעבודה החדשה שתפותח בחממה

תרומה מקצועית של החממה לקידומו המקצועי של האמן/ית

ניסיונו/ה המקצועי של האמן/ית בהתייחס לעבודות קודמות

רמת העניין לשלב ידע מדעי בפרקטיקה אמנותית

 

 

הבקשה בצירוף הקבצים תישלח

דרך הלינק המצורף בלבד!

 

 

מועד אחרון להגשת מועמדות 13.2.22

לשאלות ניתן לפנות במייל לכתובת: Gallery@tauex.tau.ac.il

(שאלות בלבד - בקשות וקבצים לא יתקבלו באמצעות המייל)

 

 

בהצלחה

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>