POLLEN - גרגר  - בתוך הגלריה

POLLEN - גרגר, ד"ר דפנה לנגוט

POLLEN - גרגר  - בתוך הגלריה

רלי דה פריס וד"ר דפנה לנגוט

 

 

גיבור סרטה של רלי דה פריס הוא גרגר אבקת הפרחים (Pollen), שגודלו מיקרוסקופי ומאובניו שרדו במשך אלפי שנים. מאובנים מיקרוסקופיים אלו מאפשרים לחוקרת העכשווית, ד"ר דפנה לנגוט, לשחזר צמחייה קדומה – במקרה זה את הגן המלכותי של הורדוס בקיסריה מלפני אלפיים שנה. זיהוי מיני הצמחים מלמד על כוחו של המלך הורדוס ועל גנו כאתר של שליטה בטבע.

הגן, מרחב פוליטי המשקף יחסי חליפין אימפריאליים, מכיל צמחים מיובאים, מסייע בעצירת רסס מי הים המלוחים, ומייצר שליטה במקורות השקיה מתוקים. הגן מנכס את הטבעי, כמו גם מארגן את התנועה האנושית המתקיימת בו. טיול בגינה, ובה צמחייה ממקורות שונים, כמוהו כהליכה סימבולית בין עולמות שונים.

הסרט מבשר על גן פורח שיישתל בהמשך התערוכה בגן הפסלים של הגלריה, ועתיד להפוך ממצאים ארכיאולוגיים חדשניים אלה לחוויה חושית, ממשית ועכשווית. הסרט מתמקד בתנועתו החופשית של גרגר האבקה, שתפקידו להפרות את הפרח, ועל כן הוא מהווה חולייה חיונית בשרשרת החיים. גרגרים אלה הם בעלי דופן חזקה במיוחד, המאפשרת להם להשתמר במשך אלפי שנים, וצורתם הגיאומטרית המרתקת נועדה לפתות חרקים לאבֵּק אותם. גרגרים אלה נמצאים סביבנו כל הזמן מבלי שאנחנו רואים אותם. בסרטה של דה פריס הם נחשפים כבעלי צורה ותפקיד מורכבים וכדמויות מפתח בחקר של מערכות רבייה קדומות.

הגן העתידי שיצמח בגלריה ישקף פרקטיקות של גיזום, הצמחה ננסית ועיצוב צמחים על פי דגמים שאינם בהכרח תואמים את אופיים. קנה המידה הייחודי שנוצר בגן ההרודיאני, הנגזר מן היחס שבין האדם הגדול ובין הטבע המוקטן, מייצר תחושה שלפיה הגוף האנושי מכיל את הטבע ושולט בו. פרויקט זה מאפשר להבין את יחסי הכוח במערכת בוטנית טקסית, לדון במחירים האקולוגיים שלה, ובשאלות של הישרדותה לעתיד לבוא.

 

ד"ר דפנה לנגוט (אוניברסיטת תל אביב), חוקרת שרידים בוטניים באתרים ארכאולוגים במטרה לשחזר צמחיה ואקלים קדומים. במרחב נמצא מיקרוסקופ עם דוגמה לגרגרי פולן וחוברת המעבדה של ד"ר לנגוט. 

 

סיור וירטואלי- פולן  (Pollen) - רלי דה פריס וד"ר דפנה לנגוט מתוך תערוכה Plan(e)t

 

חוברת גן גרגר - Pollen

 

רלי דה פריס

Pollen

2020

סרט תלת־ממד, אורך: 2 דקות 

אנימציה: מיכאל סוקולוב

סאונד: רוני חג'ג

באדיבות האמנית

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>