סדנת מחקר: ירושלים בקולנוע ובתרבות - פאלימפססט מדומיין | ביה"ס לקולנוע וטלויזיה ע"ש סטיב טיש

07 בדצמבר 2017, 10:00 - 17:30
ירושלים
ללא תשלום

הפקולטה לאמנויות ע"ש יולנדה ודוד כץ, אוניברסיטת תל-אביב

ביה"ס לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש

סדנת מחקר: ירושלים בקולנוע ובתרבות - פאלימפססט מדומיין

ירושלים - דימויים רבים לה. בין אבניהּ מקופלת היסטוריה של געגוע ותשוקה, קדושה וטומאה, דמיון ומציאות, מאבקי שליטה ושפיכות דמים. ירושלים היא עיר הטובלת בדימויים; היא מאכלסת רפרטואר סימבולי חריג בעושרו, ומאידך היא עצמה מיוצגת ומדומיינת באינטנסיביות ובמשך דורות רבים. הקולנוע, הטלוויזיה והמדיה החדשה מציעים ייצוגים עדכניים של ירושלים - זו של מעלה וזו של למטה.

בסדנת המחקר נעסוק באופנים בהם נוכחת ירושלים בתרבות הישראלית והבינלאומית. מהי עיר קולנועית ומה ייחודי לירושלים כעיר בקולנוע? האם יש שינויים בתפישת העיר כפי שהיא מוקלטת בקולנוע ובטלוויזיה? מהי הזיקה המתקיימת בין מוסדות דתיים, תרבותיים וכלכליים לעיר ירושלים ומרחבי הייצוג שלה? מה מאפיין את הנרטיב הדומיננטי של העיר, ומי מספר את קולות "האחרים"?

הסדנה תתקיים בתאריכים 8-6 בדצמבר 2018

פרטים בהזמנה