כיתת אמן בקלרינט - עם מרטין פרוסט

אולם "קלרמונט", בניין בוכמן-מהטה
ללא תשלום
מרטין פרוסט

אחרי הפרוייקט האמנותי הויזואלי שלו "בית הבובות", בעונה הנוכחית פרוסט מחיל פרוייקט רב שנתי בשם "בראשית", פרוייקט אשר חוקר את מקורות המוזיקה ואת התפתחותו, השפעותיו של ריקוד ומוזיקות עם, מוזיקה המגיעה מריטואלים של קודש והלל ומוזיקה שנועדה מפורשות לבידור. הפרוייקט שוחרר לראשונה בקונצרט עם התזמורת הפילהרמונית המלכותית שטוקהולם ומשוחרר בתקליטור בחברת סוני קלאסיקל -  הקלטתו הראשונה בלייבל. פרוסט מוכר בשל שיתופי פעולה שלו עם תזמורות מסביב לעולם, ונמצא כעת בשלהי התקשרות תלת שנתית עם התזמורת הפילהרמונית המלכותית שטוקהולם ובמרץ 2015 החל קדנציה בת ארבע שנים כאמן שותף בתזמורת הקאמרית של סנט. פול. כמו כן, הוא ממשיך לעבוד כמנצח שותף בתזמורת הסימפונית נורקופינג, וכאמן הבית בתזמורת הפילהרמונית ההולנדית. תפקידים אלו ממשיכים את הצלחותיו בעונה הקודמת כאמן הבית בתזמורת הסימפונית סינסינטי, בקונצרטחבאו אמסטרדם, בתזמורת הסימפונית גטנברג ובאולם וויגמור.

כנגן מוזיקה קאמרית, פרוסט מנגן תדיר עם אמנים בינלאומיים מובילים וביניהם סול גבטה, ג'ניו ג'נסן, יוג'ה ואנג, ליף אובה אנדסנס, רולנד פונטינן, מקסים ריזונוב ואנטואן טמסטיט. במאי 2014 מרטין פרוסט קיבל את פרס לאוני סוניג, בין הפרסים הנחשבים בעולם, והיה לקלרניתן הראשון שהוענק לו הפרס. הוא מצטרף לרשימה מכובדת של זוכי הפרס הקודמים ביניהם איגור סטרווינסקי, דניאל ברנבוים וסר סימון רטל.

בהשתתפות תלמידים מצטיינים ממחלקת כלי הנשיפה של ביה"ס למוזיקה

כיתת האמן באדיבות התזמורת הפילהרמונית הישראלית