פיקציה: מבחר מאמרים על הדרמה הישראלית בטלוויזיה

בסינמטק תל-אביב
ללא תשלום
 פיקציה: מבחר מאמרים על הדרמה הישראלית בטלוויזיה

בית הספר לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש, הפקולטה לאמנויות, אוניברסיטת תל אביב, גאה להזמינכם.ן להשקת הספר "פיקציה: מבחר מאמרים על הדרמה הישראלית בטלוויזיה". הספר, בעריכתם של יעל מונק, אורנה לביא-פלינט ואיתי חרל“פ, יצא במסגרת סדרת ספרי העיון ״עומק שדה: סדרת טיש לקולנוע וטלוויזיה״, בהוצאת בית הספר לקולנוע וטלוויזיה ע״ש סטיב טיש באוניברסיטת תל אביב והוצאת עם עובד.

לספר מבוא נרחב שמציג סוגיות מפתח בלימודי הטלוויזיה בעולם ובישראל ואת ההיסטוריה של הדרמה הישראלית בטלוויזיה. מאמרי האסופה עוסקים בין היתר בשאלות של מקום ומרחב, פס הקול בדרמה הישראלית, זהות ולאום, היסטוריה, טראומה ונוסטלגיה, טרור וסדרתיות, ייצוג הפלסטינים בטלוויזיה הישראלית, זהות מזרחית, יהדות וטלוויזיה ויצירותיהם של ג׳אד נאמן ורם לוי. עם הדרמות הנדונות בספר נמנות חדוה ושלומיק 1971 , מישל עזרא ספרא ובניוהאדם הוא המרכזהחצר של מומו הגדולהפלורנטיןבת ים – ניו יורקחִרְבֶּת חִזְעַהמר מאנירצח מצלמיםהבוררחטופיםפאודההתסריטאיתמרות עשןעקרון ההחלפהמרחק נגיעהסרוגיםשטיסלאורים ותומיםהנערים וזגורי אימפריה.

ד"ר יעל מונק היא מרצה בכירה וראש תחום הקולנוע באוניברסיטה הפתוחה. ספריה גולים בגבולם: הקולנוע הישראלי במפנה האלף (2013) ובמבט לאחור: קריאות חוזרות בקולנוע הישראלי (2015 , בשיתוף נורית גרץ) יצאו לאור בהוצאת האוניברסיטה הפתוחה.

ד"ר אורנה לביא־פלינט יוצרת ומפיקת טלוויזיה בעבר וכיום חוקרת טלוויזיה עצמאית ומדריכה אקדמית באוניברסיטה הפתוחה.

ד"ר איתי חרל"פ עומד בראש מסלול הטלוויזיה בבית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר ומלמד בבית הספר לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש באוניברסיטת תל אביב. ספרו הטלוויזיה שאחרי: דרמה ישראלית חדשה יצא לאור בהוצאת רסלינג ב־2016, וספרו Television Drama in Israel: Identities in Post-TV Culture פורסם בהוצאת Bloomsbury ב־2017.

הציבור מוזמן!