שמיים פתוחים: כל מה שרציתן לדעת על לימודים בחו"ל
הרצאה נוספת בסדרת הקולוקוויום המחלקתי
המפגש יתמקד בלימודים עיוניים בחו"ל לקראת תארים מתקדמים (תואר שני ושלישי) בתחום הקולנוע והטלוויזיה. לאילו בתי ספר ומחלקות כדאי להגיש מועמדות? מהו תהליך הקבלה ואיך ניתן להתכונן אליו? למה בכלל כדאי ללמוד בחו"ל ולא להישאר בארץ? ד"ר דן חיוטין, ד"ר אוהד לנדסמן ואורחים נוספים ישתפו מניסיונם האישי ויענו על שאלות.
ד"ר דן חיוטין הוא מרצה, חוקר ואוצר, בוגר מחלקות הקולנוע באוניברסיטת תל אביב, ניו יורק ופיטסבורג. כתביו האקדמיים התפרסמו בכתבי עת שונים כגון Cinema Journal, Jewish Film & New Media, Journal of Film and Video ואחרים. הוא ערך ביחד עם רייצ'ל ס. האריס את האנתולוגיה Casting a Giant Shadow: The Transnational Shaping of Israeli Cinema, שיצאה לאור בהוצאת אוניברסיטת אינדיאנה בשנת 2021. בספטמבר הקרוב יתפרסם ספרו Hidden Light: Judaism and Mystical Experience in Israeli Cinema בסדרת "Contemporary Approaches to Film and Media" של הוצאת אוניברסיטת וויין סטייט.
ד"ר אוהד לנדסמן הוא מרצה וחוקר קולנוע המתמחה בקולנוע תיעודי, קולנוע בעידן הדיגיטלי ואנימציה. הוא מרצה בסגל הבכיר של בית הספר לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש באוניברסיטת תל אביב. עבודת הדוקטורט שלו, אותה השלים במחלקה ללימודי קולנוע באוניברסיטת NYU, מתמקדת בהשפעות אסתטיות של טכנולוגיות דיגיטליות על הקולנוע הדוקומנטרי העכשווי, ועוסקת, בין היתר, בקולנוע היברידי המשלב אלמנטים של בדיון ודוקומנטציה, בסרטי מאמר (essay films) ובאנימציה דוקומנטרית. כתביו האקדמיים התפרסמו בכתבי עת שונים בעולם, כמו Studies in Documentary Film, Animation: An Interdisciplinary Projections: The Journal for Movies and Mind, Visual Anthropology Review ועוד. הוא עובד כעת על ספר בנושא ביקורים תיעודיים בישראל בשנות השישים והשבעים, שיתפרסם בהוצאת SUNY Press, ושימש כעורך שותף לאנתולוגיה אמת או חובה: מבחר מאמרים על קולנוע דוקומנטרי, אשר התפרסמה בשנה שעברה בהוצאת עם עובד.
אוצר: ד״ר אוהד לנדסמן
עוזרת הוראה: גב׳ שירה חייט