המיצג "The Boiler Room" אשר עוצב ונבנה על ידי סטונדטים ובוגרים של ביה"ס לאדריכלות נבחר לייצג את ישראל בתערוכה השלישית של הביאנלה לעיצוב בלונדון

The Boiler Room | London Design Biennale 2021 | Israel

21 אפריל 2021
biennale

 התערוכה השלישית של הביאנלה לעיצוב בלונדון תתקיים בין התאריכים 21-1 ביוני 2021 בבית סומרסט ההיסטורי בלונדון.

המבקרים ייחשפו למיצגים של כחמישים מדינות, ערים וטריטוריות, אשר יעסקו כולם בנושא העל שנתי של הביאנלה לשנה זו - "תהודה" (Resonance), בראשות אוצרת התערוכה Es Devlin .

הביאנלה מביאה יחד את המעצבים, האוצרים, ומוסדות העיצוב השאפתניים והיצירתיים ביותר בעולם ומבקשת לחקור תחומי עיצוב מגוונים ואת הפוטנציאל שלהם לעורר השראה, להעשיר את הצופה ולהתייחס לסוגיות מהותיות.

המיצג "The Boiler Room" אשר עוצב ונבנה על ידי סטונדטים ובוגרים של בית הספר לאדריכלות על שם דוד עזריאלי באוניברסיטת תל אביב, נבחר לייצג את ישראל בתערוכה הקרובה.

המיצג שואב השראה מההבנה שבעוד בעשורים האחרונים העולם התקדם לעבר גלובליזציה ושבירת סטריאוטיפים, בשנים האחרונות אנו עדים דווקא להופעה מחודשת של מאמצים לבידוד מדינות ו"הצתה" של גאווה לאומית.

החברה שלנו עוברת שני תהליכים סותרים ועם זאת, במובנים מסוימים, חופפים: קפסולריזציה ורשתיות (De Cauter).

אותם גורמים המקדמים גלובליזציה (רשתיות) הם גם אלה המגבירים באופן אירוני את הלאומניות (קפסולות סגורות של זהות), ובכך מעוררים מתח מהדהד ונצחי.

מטרתנו לייצר מרחב אינטראקטיבי של חקר עצמאי אשר מזהיר כי חוסר איזון בין השניים עשוי להוביל אותנו לנקודת רתיחה עולמית מגפת הקורונה והשלכותיה הרבות משמשות תזכורת לרלוונטיות של שני התהליכים הללו ומעצימות עוד יותר את המתח.

השימוש במתג דוד השמש הישראלי מביא לידי ביטוי את חיי היום יום בחלל התערוכה, בעוד המיצג מתייחס למגוון קני מידה בהם מתרחשים התהליכים הפוליטיים שאנו חשופים אליהם, תוך תרגומם לחוויה חושית וחווייתית.

המבקרים עוברים תהליך המתחיל בחווית ׳קרב׳ חושית ואינטנסיבית ומסתיים באקט של בחירה. המבקרים ייחשפו למגוון עצום של נושאי מחלוקת רבים המשותפים לכולנו ויקבלו את האפשרות לבטא את דעותיהם האישיות באנונימיות וללא מאמץ, על ידי פעולה פשוטה של לחיצה על מתג.

למעשה, אנחנו שואפים לדמות את ההפשטה שנושאים מורכבים היום עוברים, בעודם הופכים לסלוגנים ו"קאטצ'-פרייזים".

הפביליון יוביל את המבקרים ממצב התחלתי של דיסאוריינטציה למצב של כוח, מצב בו אנו יכולים בקלות לקחת חלק בשיח העולמי ו"לחמם אותו".

כך, אנו מבינים את האפקט המהדהד שיש לכל מעשה קטן של כל אחד ואחת מאיתנו בעולם הווירטואלי, על המתרחש סביבנו במרחב הפיזי .

 

צוות העיצוב ליאור קנטור, נועה כרמי, ליאלה סולומון, אושר לפיד, רועי לוין, אורן אלגלי, וברק ויצמן.

למידע נוסף:

קמפיין בחירת מתגים והשתתפות מרחוק

דף המיצג באתר הביאנלה

כתבה PORTFOLIO

כתבה YNET

כתבה ב'הארץ'

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>